مصرف دارو در بارداری - معاونت غذا و دارو

همولیز - تخریب گلبولهای قرمز خارج رگ که گاهی در بیماران دیالیزی دیده میشود که با : علائم مقاومت بالا به EPO - افزایش سطح LDH - و بالا بودن بیلی روبین غیر کونژوکه - کاهش مقدار هاپتوگلوبین تشخیص داده میشود و در صورت همولیز شدید بروز افت فشار خون و درد کمر و آنسفالوپاتی رخ میدهد. مصرف کارنی تین ممکن است پاسخ دهی به EPO را افزایش دهد ولی هنوز بطور واضح مشخص نیست و ضمنا تجویز اسید اسکوربیک بصورت وریدی ممکن است پاسخ دهی به EPO را در بیماران همودیالیزی افزایش دهد و سه بار در هفته ویتامین C وریدی توام با درمان همودیالیز داده میشود و ویتامین C ممکن است سبب افزایش اگزالات شود لذا در انتخاب بیمار باید دقت نمود. نکته : همراه نمودن آهن با اسید اسکوربیک جذب آهن را افزایش میدهد و فسفات بایندر ها - آنتی اسید - آنتاگونیست هیستامین- two و مهار کننده های پمپ پروتون جذب فراورده های آهن را مهار میکنند . بروز اپلازی سلول قرمز وابسته به پدیده آنمی است و در بیمارانی که EPO دریافت میکنند دیده شده است و علت آن ظهور آنتی بادی ضد اریتروپیتین است و بعد از حداقل 6 ماه بعد از مصرف دارو ظاهر میشود و علائم بالینی آن کاهش مداوم هموگلوبین (Hgb) علیرغم تزریق مکرر خون بوده و در شمارش سلولی رتیکولوسیت پائین است. A᠎rtic​le was g enerated by GSA ᠎Co nten t Gene ra tor  DE MO !


بررسی مغز استخوان بعنوان مرکز ساخت سلول های پیش سازه های سلول قرمز باید انجام پذیرد و ظهور آنتی بادی ضد اریتروپیتین در پلاسما مورد بررسی قرار گیرد. همچنین طحال این بیماران به درستی کار نمی کند سر همین موضوع به دلیل کاهش سلول های سفید و ایمنی افراد مبتلا به این بیماری بسیار مستعد عفونت می باشند و در سال چندین سال دچار عفونت مخصوصا عفونت مفصل می شوند. اندوژنی است که جهت افزایش هموگلوبین بکار برده میشود و زمانی که EPO در دسترس نباشد مصرف میشود وعارضه آن شامل نعوظ پایدار(priapism) واختلال عملکرد درکبد و کارسینوم سلول کبدی(هپاتو سلولار) میباشد. انواع خورکی آهن شامل : فرمس سولفات - فروس فومارات - فروس کلوکونات - و دوز 200 میلی گرم المنتال که بطور روزانه مصرف میشود و بهتر است با معده خالی خورده شود و محل جذب آهن دوازدهه (دوئو دنوم ) و ابتدای ژژنوم میباشد، و برای کاهش علائم گوارشی باید از دوز اطفال و دفعات مکرر و همراه غذا یا مصرف در موقع خواب توصیه میشود و در صورت بروز یبوست همراه با ملین داده شود. سایر بیماریهای خونی شامل کمبودVIT B12 و اسید فولیک و بدخیمی های خونی و سندرم میلودیس پلاستیک و همولیز ازعوامل دیگر میتواند باشد و در صورت بروز کم خونی خیلی شدید تزریق خون باید صورت پذیرد و حتما علت کم خونی هم باید مورد بررسی و ارزیابی قرارگیرد.


در بیمارانی که سالهاست دیالیز میشوند میتواند رخ دهد و کم خونی میکروسیتیک همراه با اختلال مصرف آهن وجود دارد، و جذب گوارشی آلومینیوم در بیماران با کمبود آهن افزایش مییابد و برای تشخیص ، میزان آلومینیوم سرم خون راهنمای دقیق وضعیت آلومینیوم نمی باشد و باید تست تحریکی دفروکسامین و یا بیوبسی مغز استخوان باید انجام گیرد. افزایش دفعات دیالیز سبب کاهش نیاز به EPO میشود. به دنبال درمان با EPO سبب افزایش نیاز فوری به آهن میشود و در این حالت کمبود آهن حتی در صورت ذخیره طبیعی آن رخ میدهد که اصطلاحا Useful iron deficiency نامیده میشود و در این حالت SI (saturation index) پائین و غلظت فری تین سرم طبیعی یا افزایش یافته است. فریتین و TSAT هر سه ماه کنترل ، اگر فریتین سرم بیشتر از 500ng/ml بود نیاز مجدد آهن ارزیابی و هر سه ماه کنترل میکنیم و اگرکمتر از این مقدار بود میزان پاسخ بیمار به EPO ارزیابی میشود و اگر بیمار پاسخ خوبی به EPO دارد باید ببینیم آیا SI کمتر از020% یا فرتین کمتر از 200ng/ml باشد درمان را با یک دوره آهن وریدی one thousand میلی گرم طی 10-8 جلسه همو دیالیز تجویز و بعد از کامل شدن دوره درمان در ادامه درمان هفتگی بصورت دوز نگه دارنده (routine maintenance) را در درمان بیمار مد نظر قرار میدهیم ولی اگر بیمار پاسخ خوبی به EPO نداشت باید ببینیم آیا SI کمتر از twenty five% و یا فریتین کمتر از 300ng/ml است ، اگر نبود کنترل فریتین و SI را هر سه ماه ادامه میدهیم ولی اگر کمتر از این مقادیر بود باز درمان را با یک دوره آهن وریدی one thousand میلی گرم طی ten-eight جلسه همو دیالیز انجام و بعد از اتمام درمان ، ادامه درمان بصورت دوز نکهدارنده وریدی را مد نظر قرار میدهیم.


از علل مهم کاهش پاسخ به درمان با اریتروپویتین بوده و خونریزی میتواند بصورت مخفی از دستگاه گوارش یا به صورت واضح (بدنبال جراحی ، عادت ماهانه خانم ها یا بدنبال وقایع Entry عروقی ) اتفاق بیافتد و تست خون مخفی در مدفوع (FOBT) هر 6-three ماه لازم است. کمبود آهن مهمترین علت پاسخ کمتر از مطلوب به درمان با اریتروپویتین است که میتواند قبل یا در طی درمان رخ دهد ولی طی درمان شایعتر است ، و آن به جهت مصرف سریع آهن برای خونسازی است و از دست دادن خون حین دیالیز از طریق لاین ها و صافی دیالیز و انجام نمونه گیری های مکرر برای آزمایش و خونریزی در رابطه با وقایع مرتبط با Accessibility های عروقی و هدر رفتن خون از طریق خونریزی مخفی از دستگاه گوارش و یا از دست دادن خون درطی جراحی های احتمالی. انواع بسیاری از قرص های مکمل آهن وجود دارد، از این قرص ها جهت رفع کم خونی و درمان این مشکل در مبتلایان به بیماری کم خونی پیشنهاد شده و مورد استفاده قرار می گیرد، کم خونی به وجود آمده از کمبود شدید آهن یکی از دغدغه ها و مشکل همیشگی زنان است که باید درمان شده و جبران شود، که در غیر اینصورت عوارض بدی را برای سلامتی بدن فرد بر جای می گذارد، در ادامه مطلب با این دارو آشنا می شوید.

بورس فروس سولفات

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *